Upis studenata u akademskoj 2024/2025 godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom visokoškolske ustanove i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh. Želimo vam da u tome budete što uspješniji, i da odaberete zanimanje koja će vam donijeti brzo zaposlenje i slobodu kod odabira radnog mjesta, moderna znanja i iskoristive vještine.

U posljednjih nekoliko godina u Bosni i Hercegovini zabilježen je porast IT industrije za 72%, te je tako IT postala najbrže rastuća djelatnost u zemlji. Bilježi gotovo 30.000 zaposlenih, trenutno je slobodno još 6000 radnih mjesta, a prosječna neto plata je 60% više od prosječne neto plate u BiH, što ga čini jednim od najpoželjnijih sektora. Da biste se uspješno bavili ovim poslom – pisali kodove, dizajnirali korisničko sučelje, radili na postprodukciji videa, uspješno dizajnirali i upravljali računarskim mrežama ili informacijskim sistemima, potrebno je znanje koje će biti moguće već sutra direktno primijeniti na tržištu rada.

S ponosom ističemo da je Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u potpunosti osposobljena i spremna ponuditi takvo perspektivno obrazovanje u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Naše diplomante danas možete sresti u poznatim domaćim i inostranim kompanijama, javnim preduzećima i javnoj upravi, kao što su Comtrade Sarajevo, Salt Square Tuzla, Virgine Pulse Tuzla, Ministry of Programming Sarajevo, Klika Sarajevo, Infobip Tuzla, ECHO Technology Tuzla, Inermino Group Beograd, Serapion Tuzla, Itineris Tuzla, Elektroprivreda BiH, BH Telecom, Komunalno preduzeće Brčko, MUP Republike Srpske, Vlada Brčko distrikta, Aerodrom Tuzla, Bimal Brčko i mnogim drugim.

Ovo je najbolje vrijeme da na miru odlučite šta želite studirati i čime se želite profesionalno baviti, što će odrediti koliko ćete biti uspješni i materijalno obezbijeđeni kroz svoju profesiju. Stoga vam Visoka škola eMPIRICOM nudi da uskoro rezervišete mjesto za studij na našem prestižnom i jedinstvenom studijskom programu Računarstvo i informatika sa 4 smjera: Softversko inženjerstvo, Poslovna informatika, Multimedijsko računarstvo Inženjerska informatika.

KONKURS ZA UPIS STUDENATA bit će objavljen u junu 2024. godine

Nastavni plan studijskog programa Računarstvo i informatika možete pogledati OVDJE.

O prednostima studiranja na Visokoj školi računarstva i informatike eMPIRICOM možete se informisati OVDJE.

S ciljem da naši studenti što prije pronađu dobro plaćen posao, fakultet eMPIRICOM nudi studijski program koji garantuje konkurentnost na tržištu i ekspresan pronalazak zanimanja u struci. Naš studijski program je koncipirani tako da prati potrebe tržišta rada i obrazuje studente za zanimanja budućnosti. Tome u prilog idu i statistike koje nadmašuju BiH standarde, a prema kojima 95% naših studenata unutar tri mjeseca od sticanja diplome dobiva posao.

Nekoliko faktora utiče na brzi dolazak eMPIRICOM studenata do posla. Prvi je velika potražnja za tim kadrom jer fakultet eMPIRICOM zaista nudi studij koji je tražen na tržištu, a znanja i vještine koje studenti stiču odmah su primjenjiva u svakodnevnom radu. Drugi faktor je znanje s kojim studenti izlaze sa fakulteta – praktično i primjenjivo znanje koje ih osposobljava da dolaskom na konkretno radno mjesto znaju obavljati svoje zadatke. Treći faktor je svojevrstan prestiž koju sa sobom nosi dvojna akreditirana diploma fakulteta eMPIRICOM Tuzla i fakulteta eMPIRICA Brčko. Kroz saradnju koju smo ostvarili sa mnogim kompanijama iz raznih industrija, a posebno IT, znanja i vještine koje ove kompanije traže integriramo u naš studijski program. Kroz neprestanu komunikaciju i povjerenje koje stvaramo sa poslodavcima ispunjavamo obećanje da ćemo obrazovati i isporučiti im kvalitetne zaposlenike. Većina studenata se zaposli i prije sticanja diplome upravo zato što već na prvoj godini steknu količinu znanja i vještina dovoljnu za početak rada. Četvrti faktor je posebno prilagođena stručna praksa koju smo osigurali u vodećim IT i drugim kompanija u BiH i okruženju. Radno iskustvo koje time studenti dobijaju ujedno je sjajna prilika za upoznavanje s budućim radnim okruženjima i sticanjem dragocjenih poslovnih poznanstava.