Certiport je organizacija koja se bavi distribucijom ispita iz područja informacijsko komunikacijskih tehnologija akademskim institucijama i tržištu vezanom uz unaprijeđenje kompetencija radne snage.

U novembru 2012. godine Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, osnivač Visoke škole eMPIRICOM, je postala Certiport testni centar, odnosno dobila je autorizaciju da nudi i obavlja Certiport ispite. Time je Visoka škola eMPIRICA postala dio razvijene mreže od preko 12,000 autoriziranih Certiport testnih centara širom svijeta.

 Putem ispitnog centra Certiport moguće je polagati ove ispite:

Značaj ove autorizacije može biti ilustrovan podatkom da je Certiport svjetski lider u certifikacijskim ispitima i praktičnim testnim rješenjima za akademske institucije, radnu snagu i korporativna tržišta tehnologija. Certiport je osnovan 1997. godine i nudi cjelovita karijerno orijentisana cetifikacijska rješenja akademskim institucijama i IT profesionalcima. Certiport, kroz svoje testne centre, trenutno obavlja više od 2 miliona certifikacijskih testova godišnje širom svijeta, po istim standardima.

Visoka škola eMPIRICOM omogućava studentima i građanstvu autorizirano testiranje radi sticanja certifikata, a uskoro i obuku, za IT programe prestižnih svjetskih IT kompanija, kao što su Microsoft, Adobe i drugi. (CERTIFIKAT)

Dodatne informacije na  miko.mujacic@empirica.ba