Oracle akademija (Oracle Academy) je globalni edukacijski program prisutan u više od 145 zemalja širom svijeta, koji nudi mogućnosti unaprijeđenja znanja, razvoja vještina i inovacija u oblasti računarskih tehnologija. Osim toga, Oracle nudi sveobuhvatne i u potpunosti integrirane aplikacije u oblaku i usluge bazirane na platformi (PaaS). Oracle akademija je jedinstvena u cijelom svijetu i godišnje je pohađa više od 2 miliona studenata.

Dostupan isključivo članovima Oracle akademije, kao što je to Visoka škola eMPIRICA, osnivač Visoke škole eMPIRICOM, ovaj obrazovni program pruža institucijama mogućnost da u svoje studijske programe uvrste svladavanje znanja iz oblasti programiranja u programskim jezicima Java, SQL i PL/SQL, dizajna baza podataka i sl., istovremeno razvijajući vještine važne za IT karijeru kao što su rješavanje problema, saradnja i razvijanje kritičkog razmišljanja kroz razne sadržaje za učenje i samouučenje.

Stupanjem u članstvo Oracle akademije, eMPIRICA je dobila mogućnost besplatne edukacije svojih nastavnika i asistenata kako bi usavršili svoja znanja i pomogli da učenje postane što praktičnije i zanimljivije. Kao institucionalni član, eMPIRICA je dobila na korištenje sve potrebne resurse i razvojne alate Oracle akademije, kako bi studentima omogućila razvoj praktičnih vještina koje će im pomoći u ostvarenju karijere u oblasti IT tehnologija. (LISTA INSTITUCIONALNIH ČLANOVA)

Visoka škola eMPIRICOM tako slijedi najbolje prakse u edukaciji IT stručnjaka, gdje je bazu svojih obrazovnih resursa, te razvojnih i kolaborativnih okruženja i platformi obogatila sa još jednim značajnim i svjetski poznatim IT brandom, te sada studenti Visoke škole eMPIRICOM imaju besplatan pristup do Cisco Networking Academy, Oracle Academy, WebEx Teams, MS Azure Dev Tools for Teaching i Microsoft Office 365.