Cisco-Acad_eMPIRICOM

 

         

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija Visoka skola eMPIRICOM (ranije Visoka skola eMPIRICA) dio je velike i uspješne porodice od 10.000 Cisco akademija u 165 zemalja širom svijeta.

Cisco Networking Academy je globalni edukacijski program koji polaznicima omogućava sticanje fundamentalnih ICT vještina u oblasti dizajna, izgradnje i upravljanja kompjuterskim mrežama, kao i sticanje drugih vještina potrebnih za razvoj karijere, kao što su rješavanje problema, timski rad i kritičko razmišljanje. Program je ustanovljen 1997. godine, jedinstven je u cijelom svijetu, i godišnje ga pohađa 900.000 polaznika.

Akademija omogućava pristup on-line kursevima, interaktivnim alatima, praktičnim treninzima i mrežnim simulacijama u cilju razvoja praktičnih vještina koje će polaznicima pomoći u ostvarenju karijere u oblasti ICT u skoro svim vrstama industrije i poslovanja širom svijeta.

Cisco certifikati su priznati u cijelom svijetu, jer garantuju posjedovanje praktičnih i teoretskih znanja neophodnih za kvalitetno projektovanje mrežnih sistema, njihovu uspostavu i održavanje u institucijama i firmama svih djelatnosti.

Cisco akademija mrežnih tehnologija Visoka skola eMPIRICOM nudi standardno sljedeće programe:

 • CCNA (Cisco Certified Network Associate) – osnovni nastavni program koji uključuje temeljna znanja i primjene u području mrežnih tehnologija:
  • CCNA 7 NOVI program Cisco Certified Network Associate – polaznici usvajaju tehnička znanja i vještine koje su potrebni za dobivanje stručnog zvanja iz područja mrežnog rada kao i za uspjeh u brojnim zanimanjima vezanima uz mrežni rad kao što su mrežni tehničar, mrežni administrator ili mrežni inženjer. Ovaj program odvija se u zahtjevnijim, opsežnim, teoretskim i praktičnim uslovima, sličnim praksama u visokoškolskim obrazovnim institucijama. Od polaznika programa CCNA 7 očekuju se napredne vještine rada na računaru i dobro poznavanje engleskog jezika.
  • CCNA Security – nastavni program koji uključuje temeljna znanja i primjene u području sigurnosti računarskih mreža. Program će  pripremiti polaznike za dizajniranje, implementiranje i podršku sigurnosti umreženih uređaja.
  • CCNA Bundle  –  CCNA 7 + CCNA Security.
 • IT Essentials – osnovni nastavni program koji polaznike uvodi u svijet osobnih računara i Windows operativnog sistema.

Za ostale programe Cisco akademije iz KATALOGA PROGRAMA možete nas kontaktirati na empirica@empirica.ba ili telefon 061 164 694.

Cisco akademija VS eMPIRICA trenutno vrši upis na CCNA 7 program, CCNA Security i Fast CCNA Bundle.

Opširnije o programu CCNA 7 pogledajte OVDJE a o Security nađite OVDJE

Cisco akademija Visoka skola eMPIRICOM organizuje za svoje polaznike edukaciju u terminima koji njima najviše odgovaraju, u dogovoru sa upisanom grupom, kao i ONLINE. Nastava se organizuje u malim grupama, kroz interaktivan i praktičan rad na originalnoj Cisco opremi.

Trajanje programa:

 1. Cisco CCNA 7 – 3 semestra (210 sati)
 2. Cisco CCNA Security – 1 semestar ( 70 sati)
 3. Cisco CCNA Bundle  ( CCNA 7 + Security) – 4 semestra ( 280 sati)

Nastavni materijali i ispiti su na engleskom i dijelom na hrvatskom jeziku, dok se predavanja i vježbe izvode na jezicima BiH.

Nakon svakog odslušanog semestra Cisco CCNA programa polaže se pripadajući završni ispit koji se sastoji od praktičnog i teorijskog dijela, nakon čega se stiče certifikat za navedenu oblast izdat od strane Cisco Academy programa. Svaki od  certifikata izdana od stane Cisco Academy programa predstavljaju dokaz da je kandidat uspješno završio taj dio programa Cisco akademije i na njima se navodi oblast koja  je odslušana i položena. Osim toga, Lokalna Cisco akademija VS eMPIRICA uspješnim kandidatima izdaje i jedan svoj certifikat za kompletan program Cisco akademije.

Samim činom uspješnog završetka programa Cisco akademije kandidati treba da posjeduju sva potrebna znanja za polaganje ispita za sticanje industrijskog Cisco CCNA certifikata.

Svi kandidati koji uspješno polože CCNA 7 program prema propozicijama Cisco akademije (položeni svi testovi sa preko 75% i finalni test iz prvog pokušaja) dobijaju do 50% popusta za polaganje ispita za sticanje industrijskog Cisco CCNA certifikata.

Visoka škola eMPIRICOM je u postupku registracije Persons VUE testnog centra koji je jedini ovlašten od strane Cisco za testiranje i izdavanje ovog industrijskog certifikata, tako da će polaganje ovog i drugih sličnih ispita biti omogućeno u Tuzli i Brčkom.

Cijene školarine:

 1. CCNA 7                   1800,00 KM
 2. CCNA Security        995,00 KM
 3. CCNA Bundle        2500,00 KM

Mogućnost plaćanja u ratama.

Za studente i buduće studente Visoke škole eMPIRICOM posebne pogodnosti:

 • Pohađanje nastave, odnosno pristup materijalima za program Cisco CCNA 7 je besplatan za studente koji program Cisco CCNA 7 izučavaju u okviru studijskog programa / usmjerenja,
 • Za kandidate koji uspješno završe CCNA 7 program Lokalne Cisco akademije Visoka skola eMPIRICOM i u roku od godinu dana se odluče za studij na Visokoj školi eMPIRICOM – 25% popusta na školarinu za prvu godinu studija, kao i priznavanje položenih ispita koji se u okviru studijskog programa slušaju prema programu Cisco CCNA 7,
 • Važeći industrijski CCNA certifikat se priznaje kao ekvivalent položenim ispitima koji se u okviru studijskog programa / usmjerenja slušaju prema programu Cisco CCNA 7.

Ostale pogodnosti:

 • Za sadašnje i bivše studente Visoke škole eMPIRICOM – popust 10%.

  Dodatne informacije na  empirica@empirica.ba ili telefon 061 164 694.