Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICOM

Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli nudi jedinstvene studijske programe kroz redovan i studij na daljinu, te visokokvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Novi studijski program Računarstvo i informatika je savremen i inovativan studijski program u oblasti informacijsko komunikacijskih tehnologija, usmjeren ka sticanju praktičnog i primjenjivog znanja koje privreda i industrija danas traže i koji će vam omogućiti visoku prepoznatljivost i zapošljivost unutar struke. U okviru ovog studija imate mogućnost da se specijalizujete u određenoj oblasti računarstva i informatike izborom jednog od četiri smjera:

  • Softversko inženjerstvo
  • Inženjerska informatika
  • Multimedijsko računarstvo
  • Poslovna informatika

OPŠIRNIJE…

Visoka škola eMPIRICOM slijedi najbolje svjetske prakse u edukaciji ICT stručnjaka – naši studenti imaju besplatan pristup do Cisco Networking Academy, Oracle Academy, MS Azure Dev Tools for Teaching, WebEx Teams, Microsoft 365. 

C, C++, C#, Python, Java, SQL, Visual Basic, PHP, UML, HTML5, XHTML, CSS3, JavaScript, AJAX, Angular, Swift, Xamarin, ASP.NET, Visual Studio, SQL Server Management Studio, Visual Paradigm for UML, DevC++, Microsoft Visio, Microsoft Project, Adobe Dreamweaver CS6, Eclipse, TINA, Logisim, Virtual Box, GanttProject, Microsoft Office, Windows Server, Linux Server, WAMP/XAMP Server, Scene Builder, Cisco Packet Tracer, Wireshark – to su neki od programskih jezika, razvojnih okruženja, aplikacija, servisa ili tehnologija koje izučavamo na Visokoj školi eMPIRICOM. 

U poslovno-inovacijskom centru u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija – ICT BICeMPIRICA kreirali smo ambijent u kom kreativne i inovativne ICT studente i inženjere podržavamo u razvoju njihovih ideja i projekata, što treba u konačnici rezultirati formiranjem start-up kompanija koje će ponuditi tržištu napredne proizvode u oblastima IoT (Internet of Things), Smart Cities, ali i drugim ICT oblastima. Na taj način želimo zadržati najbolje mlade ICT stručnjake u BiH i pružiti im šansu da svoju kreativnost i inovativnost primjenjuju za vlastitu i dobrobit društva u cjelini. 

Zainteresovane studente obučavamo i angažujemo da rade kao instruktori na STEM akademiji za djecu i mlade, te na taj način proširuju svoja znanja, stiču iskustva u edukativnom radu sa mlađima, i ostvaruju svoje prve honorare.

Promoviramo znanja, zalaganje i uspjeh naših  studenata – vaučeri za sufinansiranje troškova studiranja, vaučeri za polaganje industrijskih certifikata, finansiranje učešća na edukativnim i stručnim događanjima i sl..

Visoka škola eMPIRICOM je aktivna u Erasmus+ programu – naši studenti i profesori aktivno sudjeluju u projektima mobilnosti. Svake akademske godine naši zainteresovani studenti provode po jedan semestar studirajući na fakultetima u EU, a ostvarili smo i niz mobilnosti nastavnika, sve u saradnji sa našim partnerskim fakultetima u EU.

O finansijskim pogodnostima i cjenovniku možete se informisati OVDJE.

Ovo su samo neki od razloga zbog kojih je mudro odabrati studij na jednom od programa koje nudi Visoka škola eMPIRICOM. Da biste se dodatno uvjerili u to, predstavljamo vam Deset glavnih razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi eMPIRICOM, te pozivamo da posjetite našu facebook stranicu, popričate sa našim studentima ili nas posjetite u prostorijama. 

Odabirom da studirate na Visokoj školi eMPIRICOM napravit ćete pravi izbor!

Prihvatite izazov, uložite u sebe i svoju budućnost i studirajte sa zadovoljstvom!

Tim Visoke škole računarstva i informatike eMPIRICOM