Potpisan Sporazum sa ICCCM Malaysia – mobilnost studenata i nastavnika

Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM potpisala je Sporazum o razumijevanju sa International Cultural Communication Center Malaysia (ICCCM). U ime ICCCM Sporazum je potpisala generalni direktor Loo Hui Ann, a u ime fakulteta eMPIRICOM direktor Muhdin Mujačić.

Sporazumom smo postavili čvrste temelje buduće akademske saradnje, prvenstveno u dijelu kreditne mobilnosti studenata, te mobilnosti i treninga nastavnika. Ovakve inicijative su od izuzetne važnosti za razmjenu znanja, iskustava i kulture između institucija, te otvaraju vrata novim mogućnostima i perspektivama za obrazovanje i istraživanje. Stoga s nestrpljenjem očekujemo naše buduće aktivnosti i projekte, te se radujemo zajedničkom doprinosu i napretku u oblasti računarstva i informatike.

Svjesni smo kakvu podršku i znanje našim studentima donose programi razmjene sa našim partnerskim institucijama u Evropi i Aziji, pa stoga s pravom vjerujemo u njihovu uspješnu budućnost već tokom studija, a što će svakako dodatno oblikovati i njihov daljnji profesionalni put i razvoj.