Cjeloživotno IT obrazovanje – upis nove generacije polaznika

Cjeloživotno obrazovanje – vaša najbolja investicija za budućnost!

Bilo da započinjete karijeru u IT ili je želite usmjeriti prema novim izazovima,  kreirajte ili unaprijedite svoju karijeru uz prestižne i modularne IT programe obrazovanja koje poslodavci traže.

Odaberite tehnologije i alate kojima biste željeli ovladati i krenimo – nastava počinje 18. oktobra 2021. godine.

Sadržaj i pogodnosti koje nudimo su jedinstveni u okruženju:

 • Modularan integrirani program, razvijen u saradnji sa najvećim IT kompanijama u okruženju, koji će vam omogućiti da steknete znanja koje poslodavci danas najviše traže,
 • Fantastičan tim stručnih predavača (inženjeri, magistri i doktori nauka) sa višegodišnjim iskustvom u realnom sektoru, koji će vam prenijeti najbolje prakse i podijeliti sa vama korisne „trikove“ i savjete, te vas naučiti svemu što trebate znati da sami počnete stvarati i pretvarati svoje ideje u moćna i korisna virtualna remek djela,
 • Online nastava uživo: pristup svim predavanjima uživo iz svog doma, sa mogućnošću audio-video komunikacije sa predavačem i drugim polaznicima, te interaktivnog rada u razvojnom okruženju, za što koristimo naš Cisco WebEx Meetings servis i interaktivnu tablu – sva WebEx predavanja se ujedno i snimaju i dostupna su polaznicima tokom trajanja programa;
 • Povezivanje sa IT kompanijom po uspješno položenom programu, radi internshipa ili zaposlenja;
 • Besplatan pristup našim servisima u oblaku (Microsoft Office 365, MS Azure Dev Tools for Teaching, Oracle Academy),
 • Plaćanje školarine u ratama: 60% prilikom potpisa ugovora, 40% tokom trajanja programa,
 • MasterClass program ličnog i profesionalnog usavršavanja kao dodatak svakom od programa, na kom ćete sa našim NLP Practioner ovladati vještinama komunikacije, prezentacije i aktivnog slušanja, tzv. „mekim vještinama“ koje IT kompanije danas traže od svojih IT stručnjaka,
 • Mogućnost naknadnog upisa, tokom tri godine, na jedan od naših studijskih programa (Računarstvo i informatika, Inženjerska informatika, Poslovna informatika), uz priznavanje znanja i vještina stečenih tokom programa i proporcionalno umanjenje cijene školarine studija.

Program cjeloživotnog IT obrazovanja razvijen je u okviru projekta MarketMakers koji financira Vlada Švicarske.

  Prijavi se odmah i rezerviši svoje mjesto na vrijeme

  Program 1: Front-end developer

  Front-end developer je osoba zadužena za kodiranje vizualnog dijela web stranice, prilagodbu dizajna za sve preglednike te osiguranje ispravne funkcionalnosti web stranice. Ovaj program obrazovanja je namijenjen svima koji žele uroniti u svijet između web programiranja i dizajna, žele doprinijeti korisničkom iskustvu i na kraju priče žele pokupiti svu slavu jer upravo je front-end ono što korisnik stvarno vidi i čime vrši interakciju sa sistemom. U okviru ovog programa ovladat ćete HTML5, CSS3, JScript jezicima, te Angular framework-om.

  Program 2: Back-end developer

  Back-end developer je zadužen za onaj korisniku nevidljivi dio web stranice. Taj nevidljivi dio stranice u stvari sadržava logiku sistema. Ključna uloga back-end developera jeste osigurati da se podaci ili usluge koje zahtijeva front-end ispravno isporučuju.  On mora izvrsno poznavati arhitekturu sistema, te vladati širokim spektrom programskih jezika. U okviru ovog programa ovladat ćete  JAVA i Python programskim jezicima, te MySQL sistemom za upravljanje bazama podataka. Više….

   

  Program 3: Full-stack developer

  Ako želite odmah ovladati cijelim portfoliom alata za samostalno web programiranje odaberite front-end i back-end development u jedinstvenom programu. Full-stack developer poznaje i radi u tehnologijama i za front-end i za back-end. To ne znači da treba da zna apsolutno sve o web razvoju. Dovoljno je da može da radi samostalno korištenjem nekih od tehnologija iz oba dijela aplikacije. Full-stack developer može da kreira kompletnu funkcionalnu web aplikaciju. U okviru ovog programa ovladat ćete front-end alatima: HTML5, CSS3, JScript, Angular, te back-end tehnologijama: JAVA, MySQL, Python. Više….

   

  Program 4: Java developer

  Java (full-stack) developer je majstor u radu sa Java paketom tehnologija, ali poznaje i druge jezike i framework-e. Sposoban je izgraditi interaktivna korisnička sučelja, ali i back-end stranu aplikacije korištenjem JAVA i MySQL. Java programiranje je jedno od najzastupljenijih danas. U okviru ovog programa ovladat ćete  front-end alatima: HTML5, CSS3, JScript, Angular, te back-end tehnologijama: JAVA i MySQL. Više….

   

  Program 5: Web developer

  Web developer je program za one koji žele da ovladaju web dizajnom i znanjima o klijentskom skriptiranju i programiranju sučelja uz pomoć modernih i provjerenih  trendova. Naučit ćemo vas kako da prilagodite dizajn korisničkog sučelja potrebama korisnika i dovedete web dizajn na višu razinu. Pokazat ćemo vam kako se prilagoditi svim Internet preglednicima i sve većem broju uređaja koje posjetitelji web stranica koriste. U okviru ovog programa ovladat ćete HTML5, CSS3, JScript jezicima, Angular framework-om i WordPress CMS-om.  Više….

   

  Program 6: Web designer

  Poput gradnje kuće, dizajn web stranice se sastoji od nekoliko važnih, vrlo različitih, ali povezanih elemenata. Ovaj program naučit će vas da se snalaziti u svakome od njih. Ako želite sami osmisliti i postaviti vlastiti website ili ponuditi izradu weba drugima kao freelancer – naučit ćemo vas kako to najbolje da uradite. Od HTML koda, dizajna i postavljanja stilova, osnova grafičkog dizajna do analiza prilagodbe korisničkog sučelja, proći ćemo s vama na jasan i razumljiv način. U okviru ovog programa ovladat ćete HTML5 i CSS3 skriptnim jezicima, WordPress CMS-om i Photoshop alatom za obradu slika. Više….