Naši diplomanti rade za neke od najvećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini

Želiš li osigurati svoju sigurnu i uspješnu IT karijeru? Tokom studija naši studenti rade na realnim projektima, kako bi prilikom završetka studija izašli spremni na tržište rada. Podaci govore da 90% naših studenata pronađe posao odmah nakon završetka studija.

Želiš li saznati više informacija? Popuni obrazac...


  Po završetku studija imat ćeš sva potrebna znanja o softverskom inženjerstvu, ovladat ćeš glavnim objektno orijentisanim jezicima, naučit ćeš programirati, razvijati i održavati složene aplikacije i informacijske sisteme. U kojem god od ovih segmenata vidiš svoju budućnost, s diplomom ovog smjera joj zasigurno krećeš ususret s vjetrom u leđa.

  Neki od poslova za koje te pripremamo su: inženjer za razvoj složenih  aplikacija (za dektop, web, mobilne uređaje); stručnjak za razvoj i upravljanje informacijskim sistemima; voditelj projekata razvoja aplikacija.

  Sada je pravo vrijeme da se uključiš u igru i odlučiš studirati jednu od najtraženijih grana računarstva i informatike, te postaneš ključni igrač na digitalnom području.

  Po završetku studija znat ćeš sve što je potrebno za primjenjivanje i održavanje složenih informacijskih sistema koji se zasnivaju na najsavremenijoj tehnologiji današnjice.

  Studij Inženjerske informatike daje ti vještine i znanja pomoću kojih ćeš moći izgraditi karijeru u stvarnom svijetu sistemskog i programskog inženjerstva bilo gdje u svijetu.

  Neki od poslova za koje te pripremamo su: sistemski inženjer; menadžer sigurnosti informacijskih sistema; inženjer za razvoj i upravljanje informacijskim sistemima; inženjer za razvoj poslovnih informacijskih sistema.

  Sistemski inženjeri su druga najtraženija grupa IT stručnjaka u BiH i Evropskoj Uniji. Ako se odlučiš za ovu karijeru, očekuje te multidisciplinaran posao koji svakodnevno donosi nove izazove.

  Po završetku studija znat ćeš kako najbolje uklopiti medijske tehnologije u svaki projekat, te kako savladati najbolje prakse u stvaranju multimedijskog sadržaja. Postat ćeš majstor dizajna usmjerenog na korisnike, spreman za sve izazove ove dinamične karijere u BiH i u svijetu.

  Neki od poslova za koje te pripremamo su: inženjer za razvoj 3D modela, animacije i vuzializacije; voditelj multimedijskih projekata; web dizajner; stručnjak za digitalni audio i video.

  Odaberi dinamičnu i fascinantnu karijeru za kojom će potražnja rasti i u budućnosti.

  Po završetku studija znat ćeš kako koristiti velike količine podataka za optimizaciju poslovnih rezultata i pronalaženje inovativnih rješenja za probleme u poslovnom svijetu, moći ćeš pridonijeti poboljšanju poslovne efikasnosti u organizaciji, vladat ćeš analizom sistema, upravljanjem projektima i organizacijama, znat ćeš implementirati i održavati informacijske sisteme, uz obezbjeđenje informacijske sigurnosti.

  Neki od poslova za koje te pripremamo su: šef odjela poslovne informatike; voditelj projekata; sistem analitičar; savjetnik za razvoj informacijskih sistema.

  Dragi budući studenti, pozdravljam vas i želim vam dobrodošlicu na fakultet Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli i fakultet Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom.

  Za vas smo kreirali savremen i inovativan studijski program u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, usmjeren ka sticanju praktičnog i primjenjivog znanja koje privreda i industrija danas traže i koji će vam omogućiti visoku prepoznatljivost i zapošljivost unutar struke.

  Želim vam ukazati na činjenicu da su digitalne tehnologije jedno od najbrže rastućih područja industrije i da bilježe snažan rast prihoda i broja zaposlenih, kako u BiH, tako i na svjetskoj nivou. Drugim riječima, izborom karijere u propulzivnoj i rastućoj IKT industriji krećete s inicijalnim vjetrom u leđa!

  Stalne promjene u svijetu oko nas nude i nove mogućnosti, trebamo ih iskoristiti na način da razvijemo vlastito znanje i kompetencije, jer je to jedini način da se brzo prilagodimo i budemo uspješni u konkurentnom okruženju.

  Vas, buduće studente, dočekujemo sa pažljivo odabranim profesorima, dodatno educiranim za izvođenje tehnološki potpomognute nastave, razvijenim multimedijskim obrazovnim sadržajima za redovan i studij na daljinu, modernom laboratorijskom opremom, u novim i opremljenim predavaonicama. Za ostvarivanje naših zajedničkih ciljeva na usluzi su vam nastavno osoblje i ostali zaposlenici našeg fakulteta, čija su vam vrata uvijek otvorena.

  Uspjeh ne dolazi preko noći. Zato budite ustrajni, obrazujte se, budite znatiželjni, istražujte. Prihvatite izazov, uložite u sebe i svoju budućnost! Naposljetku, nije svejedno kakvu karijeru izaberete, i nije svejedno gdje ćete je izgraditi. Stoga nam dozvolite da vas povedemo u digitalnu budućnost.

  mr.sc. Muhdin Mujačić, dipl.ing.el., direktor