Akademija cjeloživotnog obrazovanja eMPIRICOM u svom konceptu djelovanja podržava ideju permanentnog obrazovanja, koji se u Bolonjskom kontekstu zove cjeloživotno učenje (Lifelong Learning). Ova izuzetno propulzivna ideja u velikoj mjeri korespondira upravo sa informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, koje se izučavaju i također svakodnevno koriste  u radu i obrazovnom procesu na ovoj visokoškolskoj instituciji.

Akademija cjeloživotnog obrazovanja eMPIRICOM nudi napredne programe, seminare i treninge informatičke i poslovne edukacije kojima ćete unaprijediti svoje znanje, poslovanje, efikasnost i  profesionalnu izvedbu.

U okviru Akademije cjeloživotnog obrazovanja eMPIRICOM , kroz naš autorizirani Certiport testni centar možete se testirati i certificirati za sljedeće programe: Microsoft® Office certifikacijski program, Microsoft® Technology Associate certifikacijski program, Adobe® Certified Associate certifikacijski program,  CompTIA Strata™ IT Fundamentals, Autodesk® Certified User certifikacijski program, Intuit® QuickBooks Certified User certifikacijski program i Internet and Computing Core Certification (IC³®).

Pogledajte trenutno otvorene konkurse Akademije cjeloživotnog obrazovanja eMPIRICOM na linkovima ispod.


 

Program CISCO akademije mrežnih tehnologija

  • CCNA (Cisco Certified Network Associate) – osnovni nastavni program koji uključuje temeljna znanja i primjene u području mrežnih tehnologija,
  • CCNA Security – nastavni program koji uključuje temeljna znanja i primjene u području sigurnosti računarskih mreža,
  • IT Essentials – osnovni nastavni program koji polaznike uvodi u svijet osobnih računara i Windows operativnog sistema.

O načinu organizacije i izvođenja programa Cisco akademije na Lokalnoj Cisco akademiji VS eMPIRICA pročitajte ovdje.

 

Programi cjeloživotnog IT obrazovanja:

 

Program 1: Front-end developer

Front-end developer je osoba zadužena za kodiranje vizualnog dijela web stranice, prilagodbu dizajna za sve preglednike te osiguranje ispravne funkcionalnosti web stranice. Ovaj program obrazovanja je namijenjen svima koji žele uroniti u svijet između web programiranja i dizajna, žele doprinijeti korisničkom iskustvu i na kraju priče žele pokupiti svu slavu jer upravo je front-end ono što korisnik stvarno vidi i čime vrši interakciju sa sistemom. U okviru ovog programa ovladat ćete HTML5, CSS3, JScript jezicima, te Angular frameworkom.  Više….

 

Program 2: Back-end developer

Back-end developer je zadužen za onaj korisniku nevidljivi dio web stranice. Taj nevidljivi dio stranice u stvari sadržava logiku sistema. Ključna uloga back-end developera jeste osigurati da se podaci ili usluge koje zahtijeva front-end ispravno isporučuju.  On mora izvrsno poznavati arhitekturu sistema, te vladati širokim spektrom programskih jezika. U okviru ovog programa ovladat ćete  JAVA i Python programskim jezicima, te MySQL sistemom za upravljanje bazama podataka. Više….

 

Program 3: Full-stack developer

Ako želite odmah ovladati cijelim portfoliom alata za samostalno web programiranje odaberite front-end i back-end development u jedinstvenom programu. Full-stack developer poznaje i radi u tehnologijama i za front-end i za back-end. To ne znači da treba da zna apsolutno sve o web razvoju. Dovoljno je da može da radi samostalno korištenjem nekih od tehnologija iz oba dijela aplikacije. Full-stack developer može da kreira kompletnu funkcionalnu web aplikaciju. U okviru ovog programa ovladat ćete front-end alatima: HTML5, CSS3, JScript, Angular, te back-end tehnologijama: JAVA, MySQL, Python. Više….

 

Program 4: Java developer

Java (full-stack) developer je majstor u radu sa Java paketom tehnologija, ali poznaje i druge jezike i framework-e. Sposoban je izgraditi interaktivna korisnička sučelja, ali i back-end stranu aplikacije korištenjem JAVA i MySQL. Java programiranje je jedno od najzastupljenijih danas. U okviru ovog programa ovladat ćete  front-end alatima: HTML5, CSS3, JScript, Angular, te back-end tehnologijama: JAVA i MySQL. Više….

 

Program 5: Web developer

Web developer je program za one koji žele da ovladaju web dizajnom i znanjima o klijentskom skriptiranju i programiranju sučelja uz pomoć modernih i provjerenih  trendova. Naučit ćemo vas kako da prilagodite dizajn korisničkog sučelja potrebama korisnika i dovedete web dizajn na višu razinu. Pokazat ćemo vam kako se prilagoditi svim Internet preglednicima i sve većem broju uređaja koje posjetitelji web stranica koriste. U okviru ovog programa ovladat ćete HTML5, CSS3, JScript jezicima, Angular framework-om i WordPress CMS-om.  Više….

 

Program 6: Web designer

Poput gradnje kuće, dizajn web stranice se sastoji od nekoliko važnih, vrlo različitih, ali povezanih elemenata. Ovaj program naučit će vas da se snalaziti u svakome od njih. Ako želite sami osmisliti i postaviti vlastiti website ili ponuditi izradu weba drugima kao freelancer – naučit ćemo vas kako to najbolje da uradite. Od HTML koda, dizajna i postavljanja stilova, osnova grafičkog dizajna do analiza prilagodbe korisničkog sučelja, proći ćemo s vama na jasan i razumljiv način. U okviru ovog programa ovladat ćete HTML5 i CSS3 skriptnim jezicima, WordPress CMS-om i Photoshop alatom za obradu slika. Više….  

 

Program 7: Microsoft developer

Na tržištu rada sve više se traže stručnjaci s cjelokupnim znanjem izrade i održavanja aplikacija i njihovih baza podataka. Postanite takav stručnjak – ovladajte čitavim sistemom znanja vezanim za web aplikacije. Naučite ih dizajnirati. Naučite ih izgraditi. Naučite ih održavati. Pokazat ćemo vam kako stvarati baze podataka s MS SQL serverima i kako programirati u jeziku C# (C Sharp), upoznati vas sa prednostima .NET arhitekture. Ako je razvoj web aplikacija to što vas zanima, a želite sve konce imati u svojim rukama, upišite ovaj program već danas. Više…. 

 

Program 8: Android developer

Mobilne aplikacije su dio naše svakodnevice. Razvoj aplikacija za mobilne uređaje, pa samim tim i za Android, je specifičan. Mobilni uređaji raspolažu hardverom čije su performanse, po pravilu, lošije od hardvera računara, pa programer Android aplikacija mora da brine o brzini izvršavanja programa, potrošnji memorije i baterije i drugih resursa. Naučit ćemo vas da razvijete Android aplikacije korišćenjem popularnog programskog jezika Java i razvojnog okruženja Android Studio, te ćemo vas upoznati i sa Xamarin platformom za razvoj Android (i iOS) aplikacija pomoću .NET and C#. Ako tome dodate svoju maštu i ideje, ko zna, možda postanete tvorac nekog novog Ubera ili Instagrama. Više….

 

Program 9: iOS developer

Na ovom programu upoznat ćemo vas sa alatima za iOS programiranje i Xcode razvojnim okruženjem, tako da ćete biti spremni za prve izazove u svijetu iOS aplikacija. Naučit ćete najnoviji jezik Apple kompanije – Swift, osnovne koncepte objektno orijentisanog programiranja i tajne dizajniranja inovativnih aplikacija posljednje generacije. Upoznat ćemo vas i sa Xamarin platformom za razvoj iOS (i Android) aplikacija pomoću .NET and C#. Na kraju, upotrijebite svoje ideje i maštu, i neka se vaša rješenja nađu na iPhone, iPad i Apple Watch uređajima širom planete. Više….

 

Program 10: Mobile application developer

Ako se ne možete odlučiti između karijere Android i iOS developera, odaberite oboje u jednom programu! Programeri mobilnih aplikacija kreiraju i razvijaju programe koji će se izvoditi na pametnim telefonima i drugim mobilnim uređajima. Oni se specijalizuju za dizajn aplikacija za uređaje sa malim ekranima, rad sa multimedijskim sadržajima i programiranje u okviru različitih mobilnih operativnih sistema. Svaki od operativnih sistema ima svoje specifičnosti, zato smo razvili program koji će vas pripremiti da razvijate aplikacije i za Android i za iOS uređaje, i postanete zvijezda na IT tržištu rada. Više….


Programi poslovne edukacije

Poslovna edukacija će vam omogućiti da ovladate metodologijom primjene informacijskih tehnologija u poslovanju i vještinama dobrog upravljanja, poslovanja i komuniciranja. Programi poslovno komunikacijskih vještina sastoje se od programa: menadžerskih vještina, komunikacijskih vještina, prodajnih vještina i drugih modernih tehnika kojima se poboljšava profesionalna i lična izvedba.

 Programi e-poslovanja

Uvođenje elektronskog poslovanja učiniće vaš rad bržim i efikasnijim ali i interesantnijim. Jednom stečene navike rada u  informatički prilagođenom sistemu učiniće da ne možete zamisliti da ste nekada drugačije radili.